Login   -   Intranet

Over ons

Het Westfriesland Fonds

Ontstaan

De Stichting Westfriesland Fonds is voortgekomen uit de voormalige Spaarbank Westfriesland en bestaat sinds 27 oktober 1995. Het fonds functioneert geheel zelfstandig en onder eigen vlag.

Op 27 oktober 1995 sloot de Stichting Spaarbank Westfriesland zich aan bij de VSB Groep N.V. die toen deel uitmaakte van het Internationale bank- en verzekeringsconcern Fortis. Als gevolg daarvan kwam de Stichting Spaarbank Westfriesland in het bezit van een aanzienlijk kapitaal. 

Besloten werd om een belangrijk gedeelte van de jaarlijkse opbrengst van dit kapitaal ten goede te laten komen aan de samenleving in het werkgebied van de Spaarbank Westfriesland en daarvoor een fonds op te richten met de naam VSB Fonds Westfriesland.

Om de zelfstandige positie van het fonds te benadrukken en naamsverwarring met andere fondsen te voorkomen, heeft het bestuur op 1 januari 2008 besloten het fonds van een nieuwe naam te voorzien. VSB Fonds Westfriesland wordt Westfriesland Fonds.

Authentic Tradition

Werkgebied

Het Westfriesland Fonds neemt uitsluitend subsidieaanvragen in behandeling die voortkomen uit, of hoofdzakelijk plaatsvinden in, de plaatsen waar voorheen een Spaarbank Westfriesland was gevestigd namelijk:

Enkhuizen
Bovenkarspel
Grootebroek
Lutjebroek
Hoogkarspel
Westwoud
Andijk
Twisk
Hoogwoud
Winkel

Informatie

Personalia

 • Drs. K. de Vries
  voorzitter
 • S.C. van den Berg
  secretaris
 • J.H. Sijtsma
  penningmeester
 • N.P.A. Hoogendijk
  bestuurslid
 • A. Bontekoning
  bestuurslid

Correspondentieadres

Stichting Westfriesland Fonds
Molenweg 5
1601 SR  Enkhuizen

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Logo

Indien u publiciteit zou willen geven aan een van ons ontvangen donatie, dan vragen wij u de juiste naamsvermelding te gebruiken, namelijk het Westfriesland Fonds. U kunt dan eventueel gebruik maken van ons logo, dat u hieronder in verschillende bestandstypen kunt downloaden.

Projecten zijn voor ons fonds uitgelezen mogelijkheden om onze betrokkenheid zichtbaar te maken en daarmee onze naamsbekendheid te vergroten.

Contact

Stichting Westfriesland Fonds
Molenweg 5
1601 SR Enkhuizen
Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl