Skip to main content

Login   -   Intranet

Projecten

Oorlogsmuseum Medemblik

Oorlogsmuseum Medemblik biedt sinds 3 jaar een educatief aanbod voor scholen en groepen en is geopend voor individuele bezoekers. Om verder te ontwikkelen en de bezoekers en groepen mee te nemen in een andere beleving van de Tweede Wereldoorlog is het project voor expositie ‘Weg naar Vrijheid’ opgezet.
Dit project geeft de museumbezoekers, die deze belevingsexpositie gaan ervaren, inzicht in het militaire aspect van de oorlog. Het project is mede opgezet en uitgevoerd door een belangrijke partner van het museum: de Pontoon Group ’40 – ‘45.
De Tweede Wereldoorlog kent vele onderwerpen, waarvan sommige relatief onbekend zijn. Het Oorlogsmuseum vindt het belangrijk om in de nieuwe expositie ‘Weg naar Vrijheid’ een aantal van deze onbekende maar zeer belangrijke onderwerpen centraal te stellen.
Voor het ontwikkelen van een educatief lesprogramma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in West-Friesland bij de expositie ‘Weg naar Vrijheid’ is bij het Westfriesland Fonds een subsidieaanvraag ingediend en het bestuur heeft dit initiatief beloond met een financiele bijdrage.

IJsclub Hoogkarspel

De IJsclub Hoogkarspel heeft de landijsbaan omgebouwd tot een sportcircuit. Er is rondom de ijsbaan een asfaltbaan aangelegd met de mogelijkheid om daarop te wielrennen, hardlopen, skeeleren etc. IJsclub logoTevens blijft het grasveld enigszins verlaagd beschikbaar voor veldsporten in de zomer en als ijsbaan bij voldoende vorst. Op het bestaande dijkje bij de ijsbaan zijn bootcamp attributen geplaatst en het geheel is vrij toegankelijk.

Voor de aankoop van de bootcamp attributen is bij het Westfiesland Fonds een subsidieaanvraag ingediend en het bestuur van het fonds heeft dit initiatief beloond met een substantiële financiële bijdrage.

Sterrenkunde vereniging Orion

Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Orion die gevestigd is in het Streekbos Paviljoen is bezig met het opzetten van een onderzoeksprogramma voor het voortgezet onderwijs.

spectrograaf orionDe vereniging heeft subsidie gevraagd voor de aankoop van een speciale spectrocamera die achter de telescoop gemonteerd kan worden om niet alleen zonnevlekken, maar ook nevels, sterren en melkwegstelsels te kunnen bekijken en fotograferen.

Educatieve kinderboerderij SKIK

De Educatieve kinderboerderij SKIK te hoogkarspel heeft subsidie gevraagd om een paar speeltoestellen te kunnen kopen die ook geschikt zijn voor kinderen met een beperking.
Een gedeelte van het bedrag voor de aankoop van geschikte speeltoestellen was al beschikbaar gesteld door het Nationaal Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Het Westfriesland Fonds heeft het resterende bedrag wat nog nodig was ter beschikking gesteld en binnenkort kan op het terrein van de kinderboerderij genoten worden van o.a. een nestschommel.

Huttendorp Andijk

Met meer dan 200 kinderen en 70 vrijwilligers wordt ijsbaan De Toemer gedurende 3 dagen omgetoverd tot een heus huttendorp.

Behalve timmeren, zullen er ook andere activiteiten voor de kinderen plaatsvinden en kinderen uit groep 7/8 mogen bij goed weer in hun zelf gebouwde hut blijven slapen!

Door het verdwijnen van de gemeentesubsidie wilde men de jaarlijkse kosten omlaag brengen. Elk jaar werd nog een tent gehuurd om bij slecht weer toch activiteiten te kunnen organiseren. Graag zou men zelf een gebruikte tent aankopen.

Bij het Westfriesland Fonds is een subsidieaanvraag daarvoor ingediend en dankzij deze donatie van het fonds heeft het Huttendorp nu een eigen tent staan!

Projecten

Kort overzicht van recent toegezegde donaties:

 • Huttendorp Hoogkarspel
 • Schooltuinen Hoogkarspel
 • Kinderkoor Sunshine te Enkhuizen
 • Enkhuizer Kindertheater De Cast
 • Basisschool De Hoeksteen te Enkhuizen
 • Westfriese Bibliotheken te Bovenkarspel
 • Streker Atletiek Vereniging te Grootebroek
 • Toneelgroep Drommedaris te Enkhuizen
 • Cultuurhuis De Kolk te Winkel
 • Stichting Muziek Opmeer
 • Cultuurcentrum De Wester te Enkhuizen
 • Pepper’s Jazz-Club te Enkhuizen