Login   -   Intranet

Projecten

IVN afdeling Westfriesland

Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid die gevestigd is in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel heeft subsidie gevraagd voor het realiseren van een ondergronds botenhuis voor de fluisterboot. Een belangrijk onderdeel van het werk van het IVN is natuureducatie d.m.v. excursies in het Streekbos in Stedebroec en in het Egboetswater in Hauwert.
Logo IVNEen deel van deze excursies wordt gegeven op het water met de fluisterboot 'Wilskracht' die wordt aangedreven door een electromotor die door 8 accu's van stroom wordt voorzien. Deze accu's zijn onlangs voor de 3e keer uit de boot gestolen. Tevens is het botenhuis aan vervanging toe. Om beide problemen in een keer op te lossen wil men naast het Streekbospaviljoen graag een nieuw en hufterproef bestendig onderkomen voor de boot maken.
Aan het Westfriesland Fonds is om een financiële bijdrage hiervoor gevraagd. 

IJsclub Hoogkarspel

De IJsclub Hoogkarspel heeft de landijsbaan omgebouwd tot een sportcircuit. Er is rondom de ijsbaan een asfaltbaan aangelegd met de mogelijkheid om daarop te wielrennen, hardlopen, skeeleren etc. IJsclub logoTevens blijft het grasveld enigszins verlaagd beschikbaar voor veldsporten in de zomer en als ijsbaan bij voldoende vorst. Op het bestaande dijkje bij de ijsbaan zijn bootcamp attributen geplaatst en het geheel is vrij toegankelijk.

Voor de aankoop van de bootcamp attributen is bij het Westfiesland Fonds een subsidieaanvraag ingediend en het bestuur van het fonds heeft dit initiatief beloond met een substantiële financiële bijdrage.

Sterrenkunde vereniging Orion

Sterrenkunde vereniging Orion

Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Orion die gevestigd is in het Streekbos Paviljoen is bezig met het opzetten van een onderzoeksprogramma voor het voortgezet onderwijs.

spectrograaf orionDe vereniging heeft subsidie gevraagd voor de aankoop van een speciale spectrocamera die achter de telescoop gemonteerd kan worden om niet alleen zonnevlekken, maar ook nevels, sterren en melkwegstelsels te kunnen bekijken en fotograferen.

Educatieve kinderboerderij SKIK

Educatieve kinderboerderij SKIK

De Educatieve kinderboerderij SKIK te hoogkarspel heeft subsidie gevraagd om een paar speeltoestellen te kunnen kopen die ook geschikt zijn voor kinderen met een beperking.
Een gedeelte van het bedrag voor de aankoop van geschikte speeltoestellen was al beschikbaar gesteld door het Nationaal Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Het Westfriesland Fonds heeft het resterende bedrag wat nog nodig was ter beschikking gesteld en binnenkort kan op het terrein van de kinderboerderij genoten worden van o.a. een nestschommel.
Huttendorp Andijk

Huttendorp Andijk

Met meer dan 200 kinderen en 70 vrijwilligers wordt ijsbaan De Toemer gedurende 3 dagen omgetoverd tot een heus huttendorp.

Behalve timmeren, zullen er ook andere activiteiten voor de kinderen plaatsvinden en kinderen uit groep 7/8 mogen bij goed weer in hun zelf gebouwde hut blijven slapen!

Door het verdwijnen van de gemeentesubsidie wilde men de jaarlijkse kosten omlaag brengen. Elk jaar werd nog een tent gehuurd om bij slecht weer toch activiteiten te kunnen organiseren. Graag zou men zelf een gebruikte tent aankopen.

Bij het Westfriesland Fonds is een subsidieaanvraag daarvoor ingediend en dankzij deze donatie van het fonds heeft het Huttendorp nu een eigen tent staan!

Kort overzicht van recent toegezegde donaties:

 • Huttendorp Hoogkarspel
 • Schooltuinen Hoogkarspel
 • Kinderkoor Sunshine te Enkhuizen
 • Enkhuizer Kindertheater De Cast
 • Basisschool De Hoeksteen te Enkhuizen
 • Westfriese Bibliotheken te Bovenkarspel
 • Streker Atletiek Vereniging te Grootebroek
 • Toneelgroep Drommedaris te Enkhuizen
 • Cultuurhuis De Kolk te Winkel
 • Stichting Muziek Opmeer
 • Cultuurcentrum De Wester te Enkhuizen
 • Pepper’s Jazz-Club te Enkhuizen

Contact

Stichting Westfriesland Fonds
Molenweg 5
1601 SR Enkhuizen
Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl